Ladda ner drivers till Acer

Behöver du få drivers uppdaterade på din PC? Här på Drivrutiner.se kan du ladda ner programmet DriverScanner, som hjälper dig att hitta alla de senaste drivers som matchar din PC och de hårdvarukomponenter som är installerade.

Acer är namnet på hårdvarutillverkaren som även är känd under sitt verksamhetsnamn Multitech – Acer / Multitech, som tillverkar datorer och designar en del andra elektroniska enheter till IT. Acer grundades 1976 i Taiwan och blev på kort tid en av Asiens snabbast växande IT-verksamheter i sin bransch.

Redan under 1978 grundades Microprocessor Training Center som en division under Acer, där Acer tränade 3000 IT-ingenjörer med fokus på utveckling av revolutionerande IT-produkter till verksamhetens framtida produktportfölj, alla erbjöds även aktier i verksamheten. Några av framgångarna i Acers tidigare år som verksamhet var bl.a. Taiwans första massproducerade PC (persondator) för export och Taiwans första 8-bitars hemmadator. Dessutom skapade verksamheten Acerland som var Taiwans första uttryckliga dataaffärskedja. 

Det var först under 1987 som namnet Multitech permanent ersattes med Acer och verksamheten satsade stort för att varumärkesprofilera Acer som datormärke. Med introduktionen av nya teknologier, samt strategisk och geografisk tillväxt blev Acer under 1990-talet och fram till idag ett av de största PC-varumärkena i världen. På världsplan har Acer för närvarande över 5500 anställda inom sälj, utveckling, produktion och marknadsföring. Acers sälj- och servicenätverk sträcker sig över 100 länder. År 2005 omsatte Acer för mer än 10 miljarder dollar på världsplan och år 2007 steg den till 14 miljarder dollar.

Acer anses vara världens näst största tillverkare av bärbara datorer och världens tredje största tillverkare av stationära datorer. Utöver tillverkning och produktion av datorer, så utvecklar Acer bärbara datorer, surfplattor, lagringsmedia, handhållna datorer, skärmar, projektorer, digitalkameror, TV-apparater och en del mindre elektroniska enheter. Särskilt inom bärbara datorer har Acer gjort sig kända med serierna Aspire och TravelMate, som är välkända för sin unika stil, användarvänlighet och multimediafunktioner. Ferrari-serien med bärbara datorer är ett resultat av ett samarbete mellan Acer och det starka varumärket Ferrari.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0