Vad är drivrutiner

Drivrutiner eller drivers (även kallat hardware drivers eller software drivers) är ett litet mjukvaruprogram som hjälper ditt operativsystem att kommunicera med de hårdvaruenheter som kopplats till din dator. Enheter som tangentbord, mus, högtalare och skrivare nyttjar alla mjukvarudrivers för att kunna arbeta tillsammans med ditt operativsystem och de andra mjukvaruprogrammen som finns installerade på din PC.

När du köper ett operativsystem som t.ex. Microsoft Windows 7, så innehåller operativsystemet redan en lång rad inbyggda drivers. Men om du senare investerar i en ny sorts hårdvara, som operativsystemet inte stödjer, behöver du installera nya hårdvaru-drivers.

Dessa nya drivers är kapabla att konvertera input/output-instruktionerna från operativsystemet så att hårdvaruenheterna kan reagera på kommandon, t.ex. kommandon att skriva ut ett papper.

Varför bör jag uppdatera mina drivers?

Tillverkarna bakom hårdvaruenheterna ger löpande ut nya drivers till sina produkter. Orsaken kan vara följande:

  • Nya drivers rättar till befintliga problem med gällande hårdvaruenhet.
  • Nya drivers kan förbättra en hårdvaruenhets prestanda, då de senaste teknologiska framstegen från tillverkarens sida blir en del av den uppdaterade drivern.
  • Nya drivers upprätthåller och skapar stabilitet med den gällande hårdvaruenheten och tillmötesgår ändringar i t.ex. Windows.
  • Nya drivers är en strategi från hårdvarutillverkarna för att bevara deras position på marknaden.

Om du överväger att inte uppdatera dina hårdvaru-drivers så bör du tänka igenom beslutet en extra gång och uppmärksamma de uppenbara fördelarna med en uppdatering av dina drivers.

Vad är DriverFinder?

DriverFinder är ett mjukvaruprogram till Windows, som besparar användaren från att lägga timmar på att söka efter de senaste drivers till hårdvaruenheter manuellt. Om dina drivers till skrivaren ska uppdateras kan det ta flera timmar med fruktlösa sökningar på internet.

Här ser DriverFinder till att scanna ditt system efter föråldrade drivers, och på ett par minuter har alla senaste hårdvaru-drivers laddats ner och installerats i ditt operativsystem.

Hur länge är min DriverFinder-licens giltig?

När du registrerar DriverFinder får du en licens och ett abonnemang på 1 år. Under de kommande 12 månaderna har du obegränsad tillgång till funktioner i DriverFinder och alla relevanta produktuppdateringar under perioden.

Vilka systemkrav krävs för DriverFinder?

För att nyttja DriverFinder optimalt och få tillgång till alla funktioner som programmet innehåller, så rekommenderar vi följande systemkrav som minimum:

  • 300 MHz Pentium-kompatibel eller bättre CPU
  • 256 MB RAM
  • 8 MB ledigt hårddiskutrymme
  • Skärmupplösning på 800 x 600 pixel eller bättre
  • Samt förbindelse till internet

Följande operativsystem stöds av DriverFinder:

Windows 2000, Windows 2003 server, Windows 2008 server, Windows XP, Windows Vista och Windows 7, Windows 8 och Windows 10. DriverFinder fungerar med både 32-bitars- och 64-bitarsversioner av Windows.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0