Ladda ner drivers till ASUS

Är de ASUS-drivers som finns installerade på din PC föråldrade eller fungerar dina ASUS-enheter inte som de ska? Då är det på tiden att du laddar ner och uppdaterar dina drivers till de senaste versionerna.

ASUS är en av de ledande tillverkarna av moderkort till både stationära och bärbara datorer. Under 2016 sålde ASUS 55 miljoner moderkort och 1 av 3 datorer som tillverkades år 2006 innehöll ett ASUS-moderkort.

Portföljen av ASUS-moderkort är imponerande, då ASUS utvecklar moderkort till både avancerade datorer och till vanliga datorer för privat bruk. Bland de chipset som integreras i ASUS-moderkort finns bl.a. NVIDIA, Intel, SiS, VIA och ULI.

Nyligen introducerade ASUS en ny teknologi till sina moderkort som kallas ”Energy Processing Units”, eller EPU. Moderkort utrustade med EPU-teknologin förbrukar mycket mindre ström och möjliggör en snabbare uppstart av datorn, här kan det nämnas att ASUS Express Gate endast behöver 5 sekunder för en fullständig uppstart av datorn.

ASUS har även utvecklat termiska innovationer som omfattar processorkylare, som ger en mer effektiv värmeavledning – t.ex. så reducerar ASUS processorkylare Lion Square värmen i processorn med 30 %.

Utöver tillverkning av moderkort, så erbjuder ASUS även en komplett portfölj av elektroniska konsumentprodukter – datorer, notebooks/bärbara datorer, ljudkort, en mini-PC kallad ”Eee PC”, grafikkort, LCD-skärmar, nätverksenheter, hårddiskar, PDA-enheter, servers, webbkameror och mobiltelefoner.

ASUS notebooks var faktiskt bland de första datorerna i världen som uppnådde certifieringen TCO’99 – en certifiering som ställer höga krav på miljöriktiga elektronikkomponenter. Krav för TCO’99 certifiering är strålning, batteriförbrukning, ergonomi och ekologi.

ASUS Eee PC var lite av en sensation, då ASUS för första gången lyfte på skynket för denna mini-PC. Eee PC är en bärbar dator i lätt vikt, som har en liten 7-tumsskärm och lämpar sig väl till arbetet när man är i rörelse. Designen av Eee PC fokuserar på energibesparing och snabb uppstartstid – det finns ett inbyggt trådlöst nätverk och speciella utgåvor av Windows och Microsoft Office.

Även om moderkort och datautrustning är huvudverksamheten för ASUS, så erbjuder verksamheten även en del andra innovativa produkter som bl.a. en internetradio, där användaren kan upprätta trådlös förbindelse till internet och lyssna på tusentals radiostationer från hela världen. Denna internetradio är en självständig enhet som inte kräver anslutning till en dator.

På det övergripande planet har ASUS över 8000 anställda världen över. ASUS har fabriker, administration och säljavdelningar i Taiwan, USA, Kanada, Bangladesh, Indien, Hong Kong, Indonesien, Malaysia, Singapore, Sydamerika, Turkiet, Vietnam, Italien, England, Spanien, Polen, Tjeckien, Ungern och Holland. ASUS tilldelas löpande diverse priser för produktdesign, produktutveckling och generella priser som visar att ASUS produkter på många områden är överlägsna.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0