Ladda ner drivers till Microsoft

Även om de flesta förknippar Microsoft med Redmond, Washington, är Microsofts rötter i New Mexico, där det grundades år 1975 av Bill Gates och Poul Allen. En kort tid därefter flyttade företaget till staten Washington. Den första stora framgången i Microsofts historia var partnerskapet med IBM. IBM-datorer marknadsfördes med Microsofts DOS-operativsystem. Operativsystem kom och gick under åren inklusive olika versioner av MS-DOS och OS/2.

Samtidigt som persondatorn hade framgång undergick Microsoft Windows en viktig utveckling. Microsoft Windows operativsystem utvecklade en utbyggnad av det grafiska användarsnittet baserat på MS-DOS operativsystem och gjorde det till Microsoft Windows, från Windows 95 och fram till Windows 7, samt Windows 8 som lanserades år 2012 och det senaste Windows 10 som kom till liv år 2015.

Varje ny generation av Windows förde med sig nya innovationer och distanserade sig snabbt från operativsystemet OS/2. I början av 1990-talet blev Windows det föredragna operativsystemet framför OS/2. Större användarversioner av Microsoft Windows genom åren inkluderar Windows 3.0, Windows 95, Windows 98, Windows XP och Windows Vista, Windows 7 och nu det nya Windows 8. Utöver dessa versioner skapade Microsoft även operativsystem och applikationer till affärsvärlden, såsom Windows NT och Microsoft Office.

Windows 95 var anmärkningsvärt då det hade en knapp för ”Start” och ett helt nytt gränssnitt. Över en miljon exemplar av Windows 95 såldes under de första fyra dagarna efter att det lanserats på marknaden. Windows 98 tillförde support till flera enheter tillsammans med en mångfald av internetrelaterade funktioner. År 2001 introducerades ett helt nytt gränssnitt med Windows XP. Windows XP fanns i två versioner: Home och Professional. Under 2007 ersattes detta användargränssnitt vid introduktionen av Windows Vista.

Microsoft är inte bara en dominerande maktfaktor genom att ligga bakom utvecklingen av de flesta persondatorerna, utan Microsoft har även en stark mjukvarubas. Produkter som Microsoft Office, som innefattar Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Outlook och många andra produktivitets-mjukvaruapplikationer, har ivrigt tagits bra emot av många olika sorters industriföretag.

Server software till företag innefattar Windows Server 2003, Windows Server 2008, SQL server, Exchange server, Small Business server, BizzTalk server och andra produkter. Eftersom dessa produkter används i bred utsträckning är det nödvändigt med kvalificerade IT-professionella för att stötta dem, Microsoft certifierar IT-professionella vid användning av Microsoft Certification Program.

Microsoft är inte begränsade till mjukvara och operativsystem då verksamheten även producerar hårdvara och spelkonsoler. Hårdvaran inkluderar datamöss, tangentbord, presentationsprodukter, fingertrycksavläsare, produkter till internetkommunikation, såsom webbkameror och hörlurar, mediauppspelare och Media Center-produkter. Microsoft har nästan 80 000 anställda i över 100 länder.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0