Ladda ner drivers till Nätverkskort

Nätverkskort eller Network Interface Cards (NIC) är hårdvaruenheter, som används för att ansluta en dator till ett nätverk, som t.ex. internet eller ett LAN-nätverk. När en dator ansluts till ett närverk, kan den därefter dela resurser såsom data och hårdvaruenheter. En nätverksansluten dator kan exempelvis hämta filer från andra datorer eller använda hårdvara som är kopplad till andra system. Att installera ett nätverk kan innebära en ansenlig besparing, då de anslutna datorerna kan dela hårdvara.

Istället för att köpa flera skrivare eller bärbara hårddiskar, kan varje dator på nätverket skriva ut på nätverksskrivaren, eller spara filer på den bärbara hårddisken. Därutöver kan nätverksdatorn dela internetåtkomst. För att skapa ett enkelt nätverk behöver du minst två datorer utrustade med nätverkskort eller en router. Nätverkskort installeras direkt via en ledig anslutningsplats på datorns moderkort, eller så låter du dem glida in på en ledig PCMIA-expansionskortplats på din bärbara dator. När de sedan är installerade kan det möjligtvis vara nödvändigt att installera mjukvaru- och enhetsdrivers på din dator. Kablar används för att ansluta varje dator till routern. Slutligen är routern konfigurerad och nätverket är klart och fungerande.

På liknande sätt fungerar ett trådlöst nätverk självfallet genom trådlösa anslutningar istället för användning av kablar. Du kommer få användning av trådlösa nätverkskort och en trådlös router i det här fallet. De flesta datorer har numera ett inbyggt nätverkskort eller trådlösa adapters, vilket gör det enklare än någonsin att koppla upp sig till ett nätverk. Utan ett nätverkskort eller trådlösa adapters, är det inte möjligt att ansluta en dator till nätverket.

I nutidens nätverksfyllda miljö, är nätverkskort ett måste för alla datorer som ska anslutas till ett nätverk, stort som litet. De flesta nya datorer har vanliga Ethernet NIC-kort förinstallerade tillsammans med många andra och häribland även ett trådlöst nätverkskort. I själva verket omfattar några moderkort numera nätverkskort direkt på själva moderkortet. Om du har en äldre dator installeras ett nytt nätverkskort relativt enkelt, om du bara har en ledig expansionskortplats.För att få ditt nätverkskort eller nätverk att fungera optimalt under t.ex. Windows, så är det nödvändigt att ha relevanta, och i de flesta fall, de senaste drivers installerade.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0