Ladda ner drivers till Radeon

Radeon är ett varumärke för en grafisk processor från ATI. Efter att först introducerats år 2000 blev gruppen av ATI Radeons grafiska processorer snabbt en av de föredragna alternativen vad gäller avancerade grafikkort. Dessa funktionsfyllda grafikkort har alltid inkorporerat de senaste grafikinnovationerna och prestationsfunktionerna. Erfarna spelentusiaster såväl som 3D-designers, visste att de kunde räkna med den senaste Radeon GPU, när det handlade om fantastiska visuella effekter, spel med exceptionell prestanda och teknologiska framsteg. 

Under 2006 förvärvade AMD ATI-gruppen. AMD har bevarat initialordet ”ATI” till många av ATI-teknologierna och produkter som innefattar ATI-grafikkort. Det finns dussintals olika Radeon-modeller med många olika produktkategorier, som avancerade grafikkort till spel, mainstream grafikkort och budgetgrafikkort. Radeon grafikprocessorer har också gjort sitt intåg i de många generationer och versioner av DirectX, som de stödjer. Första generation R100 stödde DirectX 7.

Radeon-serien inkluderade HyperZ-teknologi. Radeon 7500 var den sista grafikprocessorn som kom ut bland R100-serierna. Följande serier, från R200 till R520 introducerade nyare versioner av DirectX och inkorporerade ny teknologi. R600 var anmärkningsvärd, genom att vara den första serien av Radeon-kort, som stödde DirectX, såväl som Direct3D 10.0. Några produkter i dessa serier stödjer också DirectX 10.1.

ATI Radeons namngivningssystem är tämligen komplicerat vid första anblick. När man väl förstår sig på detta system blir det dock enkelt att slå fast vilket marknadssegment det designats till. Till exempel använder grafikkort, som kommit efter utgivningen av ATI Radeon HD 3000-serierna ett namngivningssystem där högre numeriska siffror i modellens namn anger bättre och högre rankade grafikkort. Ett kort benämnt X800 är högre rankat än mainstream X700 eller budget X300. På samma sätt anger HD 2900 högre prestanda och funktioner än ett HD 2600 (mainstream), eller HD 2400 (budget).

Som alla hårdvaruenheter kräver Radeon-kort enhetsdrivers för att kunna kommunicera med datorns operativsystem. Radeon har kommit med ett innovativt paket av drivers kända som ”ATI Catalyst”. Medan de flesta datordrivers utför sin funktion utan mycket, om överhuvudtaget någon användarinteraktion, har Catalyst ett Catalyst Control Center, där användare helt och hållet kan konfigurera sina Radeon-grafikprocessorer. Till exempel kan användare pressa sina grafikkort till ökad prestanda, konfigurera flera bildskärmar eller genomföra justeringar genom att använda inbyggda guidesystem.ATI Radeons grafikkort började med att vara avancerade grafikkort för spelare och designers som ställer krav på bästa grafiska prestanda. Mainstream- och budgetmodeller tillhandahåller andra användare ett grafikkort med färre funktioner till lägre priser.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0