Ladda ner drivers till Samsung

Samsung är ett koreanskt företag med en lång historia inom olika affärsområden. År 1938 grundade Byung-Chull Lee Samsung som ett exportföretag, som exporterade torkad fisk, grönsaker och frukt. Efter 10 år hade Samsung sina egna fabriker och tillverkningsmaskiner. Det efterföljande året växte Samsung i storlek och expanderade till andra branscher som detaljhandel, sockerframställning och försäkringar till privatpersoner. Samsung Electronics Manufacturing, senare känt som bara Samsung Electronics, blev en integrerad del av Samsungkoncernen i januari 1969.

Samsung fortsatte växa och att expandera sina affärsområden under 1970-talet, där fokus låg på kemisk och petrokemisk produktion, samt försäljning av textilier och skeppsbyggnad. Många olika Samsungdivisioner såg dagens ljus under denna period. Det var även under 1970-talet som marknaden för elektronik till det privata hemmet växte explosivt och så gjorde även Samsung Electronics. År 1977 började Samsung exportera färg-TV-apparater och 1980 nådde Samsung en omsättning på 100 milliarder dollar enbart i export.

På 1980-talet fortsatte Samsung sin tillväxt och diversifiering, hela vägen ut i rymden. Samsung Aerospace Industries, som startade som Samsung Precision Company år 1977, började fokusera på rymdstationer och rymdfaciliteter på månen och även bortom den. År 1985 upprättades Samsung Data Systems som en division under koncernen och denna division hade strikt fokus på informationsteknologin. Under 1980-talet lyckades Samsung bli den största elektronikproducenten i världen.

Det var under 1990-talet som Samsung introducerade sin första 10-tums TFT LCD-skärm och världens första 64M DRAM. Sedan dess har Samsung varit den ledande tillverkaren av LCD-skärmar och de är erkända som en av de största producenterna av elektroniska komponenter som hårddiskar, optiska enheter, bärbara projektorer, bärbara datorer, digitalkameror, videokameror, mobiltelefoner, TV-apparater, MP3-spelare, skrivare och elektroniska hushållsapparater.

Samsungs historia går mer än 80 år tillbaka i tiden och verksamheten, som startade med att sälja torkad fisk, har blivit ett världserkänt konglomerat. 

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0