Ladda ner drivers till Sound Blaster

Då Sound Blaster för första gången kom ut på återförsäljarnas hyllor år 1989 tog ljudkortet hela världen med storm. Man talar om att det i samband med introduktionen av Sound Blaster-ljudkort skedde en revolution inom datorljud. Det blev nu möjligt för privatkunder att njuta av ljud av hög kvalitet på sina datorer utan att det innebar det gnisslande ljudet från de impopulära PC-högtalarna.

Sound Blaster (även känt som Sound Blaster utan mellanrum) är det välkända märket från företaget Creative Labs. Creative Labs är en division av en global organisation, som grundades år 1981 i Singapore.

Creatives tillgång till ljudteknologin har alltid varit präglad av en naturlig nyfikenhet och ett kritiskt övervägande om ”vad händer om vi skulle göra såhär”. Bakgrunden till Sound Blasters framgång, menar många experter ligger i just denna tillgång, där kreativt tänkande banat väg för innovativa produkter som snabbt fallit konsumenterna i smak.

Det ursprungliga Sound Blaster-ljudkortet förvandlade datorer från enkla maskiner för textbehandling och analysering av siffror till multimediadatorer, som förenade ljud, video och dataspel. Idag är det inte motsvarande hype kring Sound Blaster, då andra spelare även tagit sig in på ljudkortsmarknaden.

Creative, med Sound Blaster, betraktas dock fortfarande som en av de ledande producenterna av ljudkort och den bakomliggande teknologin, t.ex. möjligheten att tillföra HD-ljud codec till ljudkort genom att använda X-Fi teknologin. De flesta Sound Blaster-ljudkort är skapade till hardcore gamers, som vill ha det allra bästa inom datorljud. Det är i synnerhet X-Fi ljudkorten som medför detta, X-Fi är en förkortning av eXtreme Fidelity.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0