Din HP skrivare kan vara en säkerhetsrisk

HP skrivare kan agera som en säkerhetsrisk om du inte skyddar den. Man brukar tänka på att skydda dator, mobil och surfplatta men inte skrivaren. Det kanske inte är något man direkt tänker på. Men om du inte agerar nu så är risken stor att du kan drabbas av ett säkerhetsintrång. Du kan bli av med känslig information eller så kan skadlig programvara planteras i din HP skrivare. Det är viktigt att du ser över säkerheten på din HP skrivare.

Man vill inte låta sin skrivare vara en säkerhetsrisk oavsett om man använder skrivaren privat eller på företaget. Ett dataintrång kan bli dyrt för ett företag och kan skada det om känslig information skulle läcka. Läs vidare så kommer vi att ge dig några tips på hur du kan på bästa sätt kan skydda din HP skrivare.

Skydda din HP skrivare genom att uppdatera Firmware

Nyligen så varnade HP att vissa skrivarmodeller från HP var extra sårbara. HP varnade att de som använder skrivaren trådlöst kan bli utsatt för intrång och att det var var ganska kritiskt. En angripare skulle kunna exekvera koder på skrivarna. Därför så uppmanar man att ägare av HP skrivare ska uppdatera Firmware på sina skrivare.

Skulle man inte uppdatera Firmware och bli utsatt för ett angrepp så kan man behöva köpa en ny skrivare, om man har tur. Att köpa en ny skrivare kan kosta en del. Men det är en onödig kostnad och man betalar förmodligen redan ganska mycket för HP bläck. Skrivarutgifterna är rätt höga ändå, speciellt för ett företag som använder HP bläck. Men att även lägga till en ny skrivare bara för att man inte har uppdaterat Firmware på HP skrivaren är onödigt dyrt.

Andra sätt att skydda sin HP skrivare

Det allra bästa sättet för att skydda sin skrivare är att inte koppla upp den mot ett trådlöst nätverk. Genom att använda en USB-kabel som man kopplar från HP skrivaren till datorn, skyddar man skrivaren på det allra bästa sättet. Sen är det tyvärr inte så praktiskt om man delar skrivaren med flera.

Däremot om använder en nätverksskrivare så är det bra att använda lösenord på skrivaren. Så att alla som ska skriva ut behöver skriva in ett lösenord. Det är enkelt att ordna och skyddar att obehöriga kan komma åt den. Byt lösenord ett par gånger per år.

Man kan också använda sig av en krypterad skrivarserver. Då skickar man krypterade utskrifter till HP skrivaren. Det ät väldigt praktiskt speciellt på ett företag där man skriver ut känslig information som man inte vill att andra ska ta del av.

Skapa rutiner kring skrivaren

Ha en person i teamet är ansvarig över skrivaren. Låt den sköta alltifrån att byta lösenord, byta toner, uppdateringar på skrivaren och kanske även att köpa in billig toner. Skapa rutiner kring skrivaren för att inte missa att göra viktiga uppdateringar eller byta lösenord. Det kommer att löna sig i längden.

Använd dessa enkla tips för att skydda din HP skrivare.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0