Vad är pokerklienter & hur spelar man på dem?

Programvaran, det vill säga klienten, som en pokersajt använder sig av kommer att ha en stor inverkan på din spelupplevelse. Faktum är att många erfarna pokerspelare menar att klienten är den viktigaste aspekten av en pokersajt. Men vad innebär dessa pokerklienter egentligen, och hur spelar man på dem?

Pokerklient: programvaran du spelar poker online med

Vi behöver inte göra det mer avancerat än det är. En pokerklient är kortfattat den programvara man som spelare laddar ner för att gå med i ett pokerrum. Det är en helt vanlig fil som du laddar ner till din enhet, och när detta är gjort registrerar du ett konto för att logga in och börja spela.

Idag har majoriteten av alla pokersajter en pokerklient att ladda ner, men många av dem erbjuder även direkt spel via hemsidan. Således kan man som pokerspelare själv bestämma om man vill använda sig av klienten eller inte.

Fördelar med pokerklienter

Många kan då fråga sig varför man överhuvudtaget ska ladda ner en pokerklient om man kan spela direkt via hemsidan. Svaret är enkelt: det är betydligt mer fördelaktigt att spela poker genom en pokerklient. Varför? Jo spelupplevelsen är betydligt bättre.

Genom en nedladdad programvara spelar poker med den mest avancerade teknologin som finns på marknaden idag. Det vill säga att du kommer njuta av en bättre och mer sofistikerad spelupplevelse gentemot om du hade spelat direkt via spelbolagets hemsida.

Nackdelar med pokerklienter

Finns det inte några nackdelar med dessa pokerklienter då? Givetvis finns det nackdelar med allt. Den största nackdelen är att en pokerklient kan bli seg om du har en gammal dator eller en överfylld dator. Det finns inget värre än att det laggar när man spelar, så se därför till att din dator överhuvudtaget kan hantera en nedladdad programvara för pokerspel.

En annan nackdel är säkerheten. Om du inte är säker på att pokersajten du surfar på är legitim och laddar ner en “pokerklient” kan det visa sig att det i själva verket är ett virus. Försäkra dig därför om att pokersajten du spelar på är legitim innan du laddar ner något som helst. Du kan med fördel använda dig av pokerregler.nu för att hitta en legitim, svensk pokersajt att börja spela på.

Så spelar du på en pokerklient

När du hittat en legitim pokersajt att börja spela poker på är det bara att komma igång! Första steget är givet: hitta en pokersajt med en bra pokerklient. Olika operatörer använder sig av olika programvaror. Några använder sig av redan etablerade programvaror, andra ansluter sig till ett större pokernätverk och några aktörer utvecklar sina egna klienter. Vilket som är bäst beror helt och hållet på dig och dina egna preferenser.

Om du hittar en legitim pokersajt med en klient som verkar utmärkt laddar du helt enkelt ner programvaran. Detta tar normalt inte mer än några få minuter, och när programvaran är nedladdad kan du registrera dig och börja spela! Då kan du njuta av spelbolagets utbud av cash games så väl som turneringar, och när som helst sluta spela genom att logga ut/stänga ner programvaran.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0