Så slipper du lagg när du livestreamar sport

Trots den digitala teknikens framfart upplever människor fortfarande problem när det kommer till livestreaming. Det är lätt hänt att en video laddar när man streamar på Youtube eller att skärmen fryser när man är mitt i ett Zoom-möte. Men värst av allt är det nog ändå när man livestreamar sitt favoritlag i en stor match och skärmen plötsligt fryser.

Tyvärr är ovan nämnda ting något alla som livestreamar upplever gång till gång. Men det finns några tips för att minimera de problem som vanligtvis uppstår med livestreaming av sport. Här är några av dem.

Anslut dig direkt till ditt modem

Den vanligaste anledningen till varför livestreams laddar eller plötsligt fryser är för att ens internetanslutning är dålig. Istället för att gå över till att se sport på tv föreslår vi att du försöker åtgärda problemet först. Det bästa du kan göra är då att ansluta modemets nätverkskabel direkt till din dator istället. Detta kommer förse dig med en betydligt mer stabil internetanslutning än när du surfar via Wi-Fi. Förhoppningsvis kommer detta steg att räcka. Om inte: fortsätt läsa!

Uppdatera dina drivrutiner

Laggar det när du livestreamar kan det bero på att datorn och dess drivrutiner krånglar. Drivrutinerna måste uppdateras regelbundet, vilket Windows tenderar att göra automatiskt. Dock skadar det inte att själva gå igenom drivrutinerna ibland, så om du inte kan livestreama innehåll som du önskar föreslår vi att du felsöker dessa. Vet du inte hur man gör det i förväg finns det en hel del guider att tillgå på nätet. Ge dig inte på det om du inte i förväg vet hur man gör! Då kan din enhet ta mer skada än nytta.

Stäng ner alla appar du inte använder

Många människor är inte medvetna om hur pass många appar som faktiskt kör på deras enheter. Hur många ser du är öppna i din menyrad? Är det fler än 5 stycken är det förmodligen en av anledningarna till varför du inte kan njuta av sportlivestreaming som du borde. Börja därför med att stänga ner alla de appar som är igång – och avinstallera eventuellt de du inte använder. Testa detta och se om inte det räcker för att du ska kunna njuta av livestreams utan en massa lagg.

Töm din cache

Detta steg har du säkert redan själv försökt, men om inte – se till att tömma din cache innan du blir mer frustrerad! Några gånger kan ett laggigt stream-innehåll bero på att man inte rensat sin cache på månader, om inte år.

Streama på bra streamingsidor

Några gånger kan skurken i dramat faktiskt vara streamingsidorna du är inne på. Se därför till att streama på sajter där kvaliteten är bra och där du inte behöver utså laggigt innehåll. Ett tips för mobil-streamaren är ett besök till oddsappar.se som listar bettingsidor där man kan streama sport av hög kvalitet. Förutom bettingsidor kan du såklart med fördel också vända dig till en betaltjänst som C More Sport, Eurosport Player, Discovery + och så vidare för att försäkra dig om att du kan streama innehåll av bästa kvalitet.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0