Så blir du en affiliate

Du har säkert hört talas om många bloggare och influencers som tjänar pengar på nätet, men har du koll på hur detta går till? Om du driver en sajt eller har ett socialt mediakonto med många följare finns det chans för dig att också börja med affiliate marketing och på så sätt tjäna lite pengar på din onlinenärvaro. Du behöver driv och passion för att komma igång, men när du har en bred plattform kommer de flesta av inkomsterna att generera sig själva. Med det sagt krävs det mycket arbete på förhand!

Skapa ett starkt varumärke

Det är alltså ingen dans på rosor att bli en framgångsrik affiliate, utan det kräver mycket engagemang och passion. För det första måste du driva en någorlunda framgångsrik sajt för att överhuvudtaget få tillgång till de olika affiliate-programmen där du kan tjäna några pengar. Detta innebär att du måste bygga upp din sajt, ditt varumärke och dina sociala mediekanaler innan du försöker tjäna pengar på det. Detta förarbete kan i sig ta flera år av hårt arbete. Det är därför viktigt att du inte förutsätter att du kommer att bli rik på din sajt eller dina sociala medier.

Istället ska du alltså hitta en bransch med en publik som passar dig och som du brinner för. Det är viktigt att ha en personlig ton och en unik infallsvinkel, men samtidigt måste ämnet kunna tilltala en bred grupp följare. Djurcentrum.se är ett bra exempel på ett forum som lyckas med denna kombination. Där samlas många olika typer av djurintresserade människor, men sajten är ändå personlig och praktisk.

Marknadsför något du tror på

När du nått en publik och har regelbundna läsare på din sajt eller följare på dina sociala medier kan du börja leta efter ett passande affiliate marketing-program. Det är viktigt att du väljer ett program och en vara eller tjänst som du själv tror på och gärna använder, eftersom förtroende och engagemang är en viktig del av marknadsföringen. Om du väljer att samarbeta med ett företag som du inte tycker om kommer dina följare att märka av detta och därmed tjänar du inget på ditt affiliate-samarbete.

Det är bra om du letar efter produkter att marknadsföra som hör hemma inom den bransch du sysslar med. Driver du en sajt som Elhoj.nu till exempel, kan du ha affiliate-samarbeten med cykelleverantörer, sportprodukter, eller något av de många bolagen som hyr ut elscootrar i storstäderna. Det är viktigt att det du marknadsför är relevant för dina besökare.

Börja i liten skala

Det är, som med allt annat, viktigt att börja i liten skala. Välj ett samarbete och ett program som har ett passande upplägg för dina möjliga investeringar och vinstchanser. Kalkylera noggrant vad du har råd att spendera för att bli affiliate och hur många klick eller köp dina besökare behöver generera för att du ska tjäna några pengar på det. Testa med enskilda program, men se till att din sajt eller dina konton fortsätter att vara fulla av kvalitet och intressant innehåll.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0